Grensverleggende zakelijke telefonie en internet

MTTM (Message to the Moon) is dé full service telecomaanbieder voor de zakelijke markt. Met een breed pakket aan telefonie- en internetdiensten willen wij voor u het onmogelijke waar maken — Nothing is impossible!

Online faxen
Veelgestelde vragen

Wat is Online faxen?

Online faxen is faxen maar dan via e-mail. U stuurt een e-mail en deze rolt vervolgens bij de ontvanger uit het faxapparaat. Het werkt ook de andere kant op: faxen die naar u worden verstuurd, komen binnen in uw e-mail inbox. De feitelijke fax is een PDF bijlage in de mail.

Wat zijn de voordelen van Online faxen?

  • Het faxapparaat kan bij het grofvuil
  • De analoge lijn voor de fax kan worden opgezegd
  • Uw bespaart op papier en toner
  • De kwaliteit van de verzonden berichten is zichtbaar hoger


Hoe verstuur ik een online fax?

Het versturen en ontvangen van faxen gaat via e-mail. Bij uw MTTM faxaccount krijgt u een uniek e-mailadres en een sleutelcode.
1. Maak een nieuw e-mailbericht aan en plaats het faxnummer van de ontvanger en uw sleutelcode in het to-adres: [email protected]
2. Typ het e-mailbericht dat als fax verstuurd moet worden of voeg de fax toe als bijlage. U kunt verschillende soorten content faxen via e-mail, zoals een PDF, Word of Excel document, of alleen de tekst in uw e-mail.
3. Verstuur de e-mail. Uw e-mailbericht wordt naar de faxserver verstuurd om te controleren of het sleutelwoord klopt. Als dat het geval is, wordt het bericht als fax verstuurd naar het faxnummer van de ontvanger.

Hoe ontvang ik een online fax?

De naar u verstuurde faxen komen binnen op uw e-mailadres. Wanneer iemand een fax naar uw nummer stuurt, wordt deze bij binnenkomst direct omgezet naar een Pdf-bestand. Het Pdf-bestand wordt automatisch doorgestuurd als bijlage naar het door u opgegeven e-mailadres.

Kan ik mijn faxen ook online inzien?

Via de online portal kunt u al uw faxen inzien. Als klant van MTTM heeft u gratis toegang tot onze portal. In deze online omgeving heeft u tevens een overzicht van uw facturen, orders en offertes.

Is het versturen van faxen via e-mail veilig?

Ja, uw verzonden en ontvangen faxen zijn volledig privé. We maken gebruik van een beveiligde server met SSL-codering en er is geen menselijke interactie met uw fax. U ontvangt een unieke sleutelcode die u gebruikt bij het versturen van faxen via e-mail.

Hoe wordt het Online faxen pakket geleverd?

U ontvangt per e-mail uw persoonlijke password. Hiermee kunt u online faxen versturen en ontvangen.

Hoe kan ik het Online faxen pakket bestellen?

U kunt het bestelformulier invullen of contact met ons opnemen via 088 8000 800.