Grensverleggende zakelijke telefonie en internet

MTTM (Message to the Moon) is dé full service telecomaanbieder voor de zakelijke markt. Met een breed pakket aan telefonie- en internetdiensten willen wij voor u het onmogelijke waar maken — Nothing is impossible!

Webhosting
Veelgestelde vragen

Wat is webhosting?

Wanneer u een website wilt maken, heeft u naast een domeinnaam ook een hostingpakket nodig. Een domeinnaam is de URL die u vastlegt en waar bezoekers op terecht komen. Met een hostingpakket plaatst u de website online zodat bezoekers van uw domeinnaam een website te zien krijgen.

Wat zijn de voordelen van webhosting?

  • Eenvoudig en snel uw website online
  • Onbeperkte ruimte
  • Geschikt voor alle type websites
  • Inclusief mailboxen, webmail en statistieken


Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam op het internet. Zo is onze domeinnaam www.mttm.nl. Een server waar uw website op staat heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo’n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam waardoor u via het intypen van uw domeinnaam naar uw website wordt geleid.

Hoe maak ik een website?

Om een website te maken, kunt u gebruik maken van WordPress of HTML. Standaard levert MTTM WordPress. Dit is een systeem om uw website te beheren zonder dat u HTML hoeft te kennen. U kunt ook via FTP uw eigen HTML bestanden uploaden.

Wat is WordPress precies?

WordPress is een content management systeem (CMS). Het is het populairste CMS ter wereld. Met WordPress kunt u eenvoudig pagina’s aanmaken (met tekst, afbeeldingen en video’s) en publiceren, nieuwe functionaliteiten zoals een contactformulier aan uw site toevoegen en u kan vrij eenvoudig het hele design van de website aanpassen.

Wat kunt u met WordPress?

Met WordPress is heel veel mogelijk. Zo kunt u direct beginnen met bloggen, een zakelijk thema toevoegen en een plug-in zoals een webshopfunctie toevoegen.

Wat is een plug-in?

Een plug-in is een toevoeging aan de software van WordPress. Zo zijn er plug-ins voor contactformulieren, voor extra beveiliging, voor sliders, voor het maken van een webshop, voor het toevoegen van Google Analytics en tienduizend andere toepassingen. Een plug-in kunt u via het WordPress dashboard met een paar klikken installeren en activeren.

Wat zijn WordPress thema’s?

Een thema is het design, het uiterlijk, van de website. Het is een combinatie van functionaliteit en ontwerp. Er zijn gratis en betaalde thema’s.

Wat is een dashboard?

Het WordPress Dashboard is het eerste beeld wat u ziet wanneer u zich aanmeldt bij het administratiegebied van uw website. Het doel van dit dashboard is om u een plaats te geven waar u een overzicht krijgt van wat er allemaal met uw website gebeurt. U kunt nieuws lezen, uw conceptberichten bekijken, zien wie er naar u linkt, zien hoe populair uw inhoud is, snel een post plaatsen of uw laatste reactie bekijken.

Hoe wordt het webhosting pakket geleverd?

U ontvangt van ons een e-mail met de log-in gegevens voor uw persoonlijke omgeving. Hierna kunt u uw domeinnaam verifiëren en aan de slag met uw website.

Hoe kan ik het webhosting pakket bestellen?

U kunt het bestelformulier invullen of contact met ons opnemen via 088 8000 800.